Vrapimi është i mirë për shumë gjëra. Ai mund të ndihmojë me vetëbesimin dhe madje edhe rritjen e jetëgjatësisë. Por, çka nëse gjithashtu mund të ndihmojë në zbutjen e efekteve të stresit kronik? 

Kjo është gjetja e hulumtimeve të reja nga Universiteti Brigham Young në Utah, i cili thotë se ata që vrapojnë gjatë stresit kronik mund të ndihmojnë veten  në ruajtjen e kujtesës së tyre.

Pushimet luksoze, jahtet, shërbimi all-inclusive, restaurante marramendëse, këto janë vetëm disa nga gjërat që publikohen çdo ditë në rrjetet sociale, e kjo shpesh ndikon negativisht tek ata që nuk mund të arrijnë të shpenzojnë kaq shumë para dhe krijohet përshtypja se jeta e mirë duhet të jetë vetëm ashtu.

“Një hap në drejtimin e duhur”

Sipas një publikimi të Departamentit Amerikan  për Shëndet dhe Shërbime Humane (U.S. Department of Health and Human Services, Washington D.C), me titull Njerëz të Shëndetshëm në Komunitete të Shëndetshme, dhe me origjinë nga Qendra Nacionale për  Statistika Shëndetësore, ecja, çfarëdo çoftë ajo, nëse bëhet me program të caktuar, dhe nëse zhvillohet në natyrë (hiking, trekking, bjeshkatari, etj), ka ndikim të madh në shëndetin e njeriut. Ne u jemi referuar disa studimeve të ndryshme, e që lidhen me ecjen në natyrë (shih ”Burimet”).

humb-kilo-me-limon

Është lehtë të përgatitet, nuk kushton thuajse asgjë e edhe nuk merr kohë,

Ujë dhe disa limonë. Por, ndihmon që të humbisni kilet e tepërta. Gjithë studimet e mundshme tregojnë se ky lloj lëngu të ndihmon humbësh peshë.

Normalisht edhe duhet të dini se si e përdorni. Nëse teprohet limoni mund të sjellë efekte anësore.

Besim Dina në emisionin e tij OXYGEN SHOW për rreth një dekadë punë asnjëherë nuk ka lejuar ‘tallava’ në emisionin e tij.

Ai ka përkrahur prodhimet vendore në qdo aspekt, e nuk ka leju produkte të tjera .

{

ABONOHUKETU


}